Frit valg 16. februar 2020

Frit Valg 16. februar 2020

Stormen "Dennis" hærgede over landet med regn og rusk i træer og tagsten ... Det var derfor spændende, hvor mange, der vovede sig ud og ned til os i Komediehuset, hvor årets første koncert skulle afholdes. Lige over middag løjede vinden af og solen kiggede frem mellem bygerne, så der kom faktisk så mange, at vi næsten havde fuldt hus. Der var mellem 50 og 60 gæster. Dejligt med denne støtte.

Eftermiddagens tema var "Frit Valg" og de aktive havde fundet både nye og gamle viser frem til os.

Vi startede med fællessangen "Vennesagen"

Suzanne startede 1. afdeling med visen "Lille runde jord'"- en revykomedie skrevet af Kjeld Abell ti 1940. Visen handler om en himlens garderobemand, som sidder og kigger ned på jorden.

Jørgen fremført på en slags tysk visen "Es war einmal" - en vise om Hitler, skrevet af Viggo Barfoed i 1945, hvor den blev sunget af Svend Asmussen og Gerda og Ulrik Neumann i Tivolirevyen.

Herefter sang Elsebeth "Skyerne gråner", som er skrevet af en af vores store salmedigtere N.F.S. Grundtvig og med melodi af Thora Borch.

Kai Normann Andersen har stået bag den vise, som Jette sang - "De små små smil" , og den er bl.a. kendt med Ellen Gottschalch. 

Ib har taget tilløb til den næste vise i mange år, men har først nu følt, at hans stemme kunne holde til den. Pia, hans kone, har i mange ønsket at høre ham synge den, og nu lykkedes det endelig. Ib kastede sig ud i "Livets glæder" fra operetten Farinelli, hvor den blev sunget af Poul Bundgaard.

Herefter var det tid til en duet. Gulla og Ib, sang om "En kvinde, en mand" - en vise sunget af Grethe Mogensen og Kai Løvring.  

Suzanne sang herefter om en ting, som man så i alle gader i gamle dage, og som mange måske nok stadig gerne vil eje - især de nysgerrige - nemlig "Gadespejlet". 

Jette havde fundet en af de viser frem, som hun har sunget mange gange før, nemlig "Pigalle". 

Elsebeth sluttede 1. afdeling med "Det tog lang tid" 

Fællessangen før pausen var "Jens Vejmands Enke".

Efter en kort pause med opfyldning af kopper og glas, var vi klar til 2. afdeling, som blev indledt med fællessangen "Horsenssangen".

Kirsten indtog scenen og sang en chilensk vise, som Ole har oversat til dansk, og som i hans udgave er kommet til at hedde "Takket være livet". 

Ved vores forrige arrangement ville Ole synge en vise, han selv havde skrevet, men han havdeh helt glemt teksten, så den havde vi til gode. Nu kunne han så huske den, og den handler om noget, som alle nok genkender, nemlig at være søvnløs. Ole har kaldt den "Søvnløs blues".

Så blev det igen Kirsten's tur, og hun sang visen "Mackie Messer" eller "Mack the knife", som Ole har  skrevet en ny dansk tekst til , og som i deres version er kommet til at hedde "Den hvide haj". 

Marina havde også fundet en vise som var ny - den er også skrevet af Ole, og hedder "Ventesang".

Den næste sang er især kendt med Edith Piaf, og på dansk med Lily Broberg i 1960. Denne eftermiddag var det dog Suzanne, som fortolkede denne sang rigtig flot - "Milord"

Salmen "Altid frejdig når du går" er nok Christian Richartdts mest kendte sang, men han har skam også skrevet "Hun er sød", en lille fin vise som  Jørgen havde fundet frem. Visen er fra ca. 1840.

Marina havde været en tur i udlandet og fundet en gammel Ray Charles sang frem, som på dansk er kommet til at hedde "Tudetur"

Og så til noget helt andet.. som man ville sige.. og mere moderne. Marina havde også fundet en  Johnny Madsen sang frem - "Uden for sæsonen".

Kim Larsen blev også repræsenteret denne eftermiddag. Det blev af Elsebeth med sangen "Moder Jord".

Gulla sang om "Min soldat ", som er især er kendt med sangerinden Aase Ziegler. fra ca. 1941.

Ib sluttede viseeftermiddagen af med visen "Sådan en aften", som bl.a. er sunget af Erik Påske.

Sidste fællessang var "Vintertid".

Og så sluttede vi naturligvis med "Sidste Vise", som traditionen byder.

Vi takker for det store fremmøde trods storm og regn, og glæder os allerede nu til næste viseeftermiddag, som er

Søndag d. 29. marts 2020 kl. 15.00 - med emnet "Skæve eksistenser"

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 09:24

Det var da dejligt. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via mail eller telefon. Findes under fanebladet
"Bestyrelsen"

...
14.07 | 06:53

Jeg er smadderglad for at have fundet jer - tilfældigt her via Google

...
07.03 | 19:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret.
Venlig hilsen
Jane

...
07.03 | 17:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at være medlem... Det koster 50 kr. pr. person pr. arrangement.

...
Du kan lide denne side