Arrangementer 2022

Forår, lykke og kærlighed 20.03.2022

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, fuglende fløjtede, krokusserne står i fuldt flor i "Lunden" - og derfor var denne søndags tema: Forår, Lykke og Kærlighed .

Eftermiddagen startede med en fællessang, som faldt helt naturligt: "Hilsen til forårssolen" af Benny Andersen og Poul Dissing.

Første nummer var en forrygende sjov og festlig udgave af Peter A.G. fra GNAGS's "Under bøgen" . hvor Gulla og Jørgen fik sig en lille én på bænken.

Så tog vi tilbage i tiden til 1953 og filmen "Far til 4", hvor Birgitte Price og Jørgen Reenberg sang "Den første forårsdag". Hos os blev den fremført af Gulla.

10 år før, i 1943, skrev Kaj Munk, den sang, som de fleste kender "Den blå Anemone", som blev fremført af Elsebeth med ledsagelse af Ole på guitar.

Herefter hoppede vi frem til nutiden igen, til 1984, hvor Sebastian satte musik til Astrid Lindgrens  "Ronja Røverdatter" og herfra sang Marina sangen "Anemonesang".

Det skulle ikke kun handle om forår, så Jørgen havde valgt en kærlighedssang. Det blev til Annet Linnet's "Du har været ved min side".

Med hele orkestret sang Ole en Bob Dylan sang, som han selv havde oversat, og som på dansk er kommet til at hedde "Jeg vil være din kæreste i nat".

Fra det nordjyske kommer jo Jens Memphis, og har skrevet en vise som Ib sang for os, og den hedder ganske enkelt "Forår".

Kirsten er faldet for nogle flotte tekster af Ellen Heiberg, og havde som den første valgt "Bliver der ingenting tilbage".

Skuespilleren og revykunstneren Max Hansen med den lidt sjov accent er nok mest kendt for visen "Åh Louise" og vores egen Jørgen sang den næsten med samme accent som Max Hansen.

Sangerinden Anne Grethe, som engang var med i gruppen Van Dango, fik stor succes med sangen "Vintertur på strøget", og den fortolkede Marina ganske flot.

Ole fortalte, at han ikke er så meget til det der med kærlighed og lykke, og ikke rigtig syntes, han kunne finde en tekst og melodi som passede til ham. Men hvad gør Ole så, jo han skriver da bare en sang selv. Denne er komme til at hedde "Forbandede forår".

Fællessangen til at slutte 1. afdeling var Anne Linnet's "Forårsdag".

Efter en kortere pause, startede vi op med fællessangen "Den gamle skærslippers forårssang".

Ib havde fået en form for allergi, i hvert fald sang han Peter Vesth's sang om "Alt for meget forår i år".

Halfdan Rasmussen har skrevet teksten og der findes flere forskellige melodier til "Noget om kraft", men Kirsten valgte at synge melodien af Mogens Jermin Nissen.

Gulla havde været en tur omkring Irland og fundet en sang der på irsk hedder "When irish eyes are smiling", men på dansk er den kommet til at hedde "Bills øjne". Den handler om Bill som gik i krig, og desværre ikke vendte hjem, en lidt alvorlig kærlighedssang.

Kim Larsen har også skrevet mange flotte sange og viser, og Elsebeth havde valgt "Moder jord".

Endnu en Ellen Heiberg vise havde fundet vej til Kirsten, og denne gang var det "I mellem sorg og glæde".

Ib's forårsallergi, havde åbenbart udviklet sig, for han var da blevet noget gnaven. Han sang John Nørgaards "Jeg er så glad, jeg er i dårligt humør".

Herefter tog vi over på den anden side af Øresund, til Sverige, hvorfra Marina, på svensk, sang et hit af Monica Zetterlund - "Sagte vi går gennem stan".

Bent Fabricius Bjerre skrev en sang til sin kone Anne, da hun fyldte 50 år. En rigtig kærlighedssang. Den hedder "En enkelt melodi", og den blev sunget flot af Jørgen.

Siger man Elsebeth, ja så siger man også Edith Piaf. Denne gang havde Elsebeth kastet sig over en helt ny Piafsang, og fremførte en flot udgave af "Karussellen".

Fra Dragørrevyen i 1975, havde Gulla fundet en munter sang om en fyr, som vist ikke var helt fin i kanterne, som havde andre damer end hende den lille naive tjenstepige. Denne slemme fyr hed "Heinrich". 

Den sidste fællessang blev til "Jeg ved hvor der findes en have så skøn". 

Efter formanden, som havde fået sit gode humør igen og overstået allergien, havde takket for det vældige flotte fremmøde med fuldt hus og et dejligt publikum og naturligvis for den flotte koncert, de aktive havde givet os, sang vi vores "Sidste Vise".

Næste arrangement bliver den 22.05.2022 kl. 15.00, hvor der kommer fart over feltet med temaet: Kursen Sat - så spænd søstøvlerne og sydvesten på.

 

Frit valg 13.02.2022

Hele "banden" med "4 tog til Nashville".

Efter en lang pause med både jul, nytår og virus var det tid til at holde vores første arrangment.

De aktive havde fået helt frie hænder, til at finde på sange til os, og så bilver det nemt en meget blandet buket. Det skete naturligvis også denne gang.

Jørgen startede eftermiddagen med Kim Larsen sangen "De smukke unge mennesker", og han var vist sikker på, at det måtte være de aktive han der sang om. 

Marina havde fundet frem til en ung mand, som er født i 1990 og altså blot er 32 år gammel. Det er Carl Emil Petersen, som med sit band "Ulige numre" blev danmarksberømt med sangen "Frit land".

Gulla havde været i gemmerne og fundet noget, som var en del ældre, nemlig en vise fra en Apollorevy "Jeg er ligeglad". 

Ole sang på klingende vendelbomål om "Pastoren" som er skrevet og sunget af Niels Hausgaard.

Som vi alle ved, er Elsebeth både glad for og god til at fortolke Edith Piaf sange, og heller ikke denne eftermiddag skulle vi snydes. Vi fik visen fra 1937 "Min Legionær".

Ib var i det romantiske hjørne, og havde fundet en ikke helt så kendt Peter Vesth sang frem, og sang om "Kærlighed ved sidste blik".

Atter engang tog vi til Nordjylland sammen med Jørgen, som også havde fundet en Niels Hausgaard sang "Hilsen fra os" (det er den om hvor atomkraftværket skal ligge).

Da det igen var Gulla's tur fik vi endnu en revyvise - denne gang "Ka' I se je' ku".

Poul Dissing og Benny Andersen har jo leveret et utal af sange og viser, og Ole havde denne gang valgt "Hymne til skørheden" 

Elsebeth fik lov at slutte 1. afdeling med en Liva Weel sang fra filmen Odss 777 - "Glemmer du, så husker jeg". 

Fællessangen blev "Årstiderne" som sandelig også er skrevet af Benny Andersen.

Efter pausen startede vi med sangen "Giv os lyset " som er skrevet af Rasmus Skov Borring og Per Krøis Kjærsgaard skrev sangen til DGI’s landsstævne i 2009.

Kirsten startede med en sang fra filmen "Den fuldendte gentleman" fra 1937. Sangen er skrevet af Karen Jønsson og hedder "Hvorfor er lykken så lunefuld".

Hun fik lov at fortsætte med et digt af Tove Ditlevsen og sat i musik af Anne Linnet - "De evige tre".

Fra Cirkusrevyen 1976 kom den næste sang, som er skrevet af Preben Kaas og sunget af Lily Broberg - men denne eftermiddag sunget af vores egen revy-dronning Gulla. Det var sangen - "Der er noget farligt indeni".

Marina sang "Ventesangen", som vores egen Ole Christensen har skrevet.

Herefter var det selvsamme Ole, som sang "Godnat" (som jeg mener også er hans egen produktion).

Hvem kender ikke sangen om "Gertrude fra Solitudevej"? .. ak ja.. men se Jørgen har søgt og ledt, og har sandeligt fundet ud af, hvorfor Kaj aldrig kom den mandag i regnvejret. Og lige præcis det fortalte han om i sangen "Kaj fra Solitudevej".

Kirstens sidste sang denne eftermiddag hed "Damen med kjolerne" (og vi husker desværre ikke lige hvor den kommer fra eller hvem der har skrevet den).

Så blev det igen Marina, som sang "Udenom" - (muligvis også en Ole Christensen komposition, men igen er vi lidt usikre).

Elsebeth var draget ud på landet og sang en sang skrevet af Anne Dorte Michelsen og kendt med "Venter på far"-gruppen - det var naturligvis sangen om "Øko landmand".

Ib fik lov at slutte med den sidste solo-sang, og han havde valgt De Gyldne Løver's "Med søstøvlerne på".

Eftermiddagen sluttede med et brag da alle de aktive var på scenen og sang en sang om at blive berømte og drømme om at komme ud i den vide verden. Det er de helt sikre på de vil blive, når de tager med De Gyldne Løver og sangen " 4 tog til Nashville" - der var i hvert fald godt gang i alle instrumenterne og vi havde alle en fest.

For at publikum også kunne få lov at slutte godt af, sang vi fællessangen "Barndommens Land" af  Benny Andersen.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 09:24

Det var da dejligt. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via mail eller telefon. Findes under fanebladet
"Bestyrelsen"

...
14.07 | 06:53

Jeg er smadderglad for at have fundet jer - tilfældigt her via Google

...
07.03 | 19:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret.
Venlig hilsen
Jane

...
07.03 | 17:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at være medlem... Det koster 50 kr. pr. person pr. arrangement.

...
Du kan lide denne side