Arrangementer 2018

Viser fra ind- og udland - 06. maj 2018.

Høj sol fra skyfri himmel og op til 25 gr.s varme... Kunne vi mon overhovedet trække gæster til en koncert på sådan en dejlig sommerlig aften??? - jo det blev gjort til skamme - vores dejlige vise venner og også en masse gæster dukkede op - og vi fik faktisk fuldt hus. Dejligt.

Sikkerhedsbælterne blev spændt og vi var klar til at rejse til både ind- og udland.

1. fællessang er dog fra et sted her i Danmark - "Ved landsbyens gadekær"

Elly fik lov at starte og havde valgt at synge en vise, som handler lidt om, hvordan det er når man er ny i visens venner og skal ud at optræde for 1. gang - det var i "Om at synge viser".

Ingrid sang visens "Vinden gi'r dig svar" - oversat fra Bob Dylan's "The answer is blowing in the wind".

Suzanne fik hjælp af Elsebeth og de sang både på tysk og engelsk. Hun havde valgt Pete Seeger sangen "Where have all the flowers gone". Versene blev sunget på skiftevis tysk og engelsk.

Så tog vi tog sydpå og med Gulla tog vi til Italien, hvor hun sang om "Rosen fra Milano".

Herefter gik med et flyver flere 1000 km sydpå og helt til Australien. Jette sang her sangen "Dans nu Mathilda", der på australsk hedder "Walzing Mathilda".

Så gik det retur til Europa igen. Vi tog en tur til England, hvor Marina på flot engelsk sang John Denver sangen "Leaving on af jetplane".

Hjemme i Danmark igen sang vores egen Sissel Kirkeby og Sebastian - i skikkelse af Elsebeth og H.P. - visen "Vårvise. 

Frank tog os med retur over Nordsøen og til England igen. Nærmere bestemt til hovedstaden, hvor han på engelsk sang "Streets of London".

Ingrid tog med toget til Frankrig, hvor hun sang "Din kærlighed", som er sunget af Nana Mouskouri, og da hed den "Plaisir d'amour".

Op i flyet igen, og derefter helt til Sydafrika. Herfra havde Kirsten hentet inspiration fra et digt af Nelson Mandela, som Ole har oversat til dansk, og hun selv skrevet en melodi til. I deres version hedder den "Uovervindelig".

Jørgen tog os atter med til England og sang det gamle Beatles nummer "when I'm sixtifour" - på engelsk. 

Endelig blev det til en fællessang "Pigen i Havana".

Efter at halsen var skyllet sang vi om et bestemt sted i København, nemlig "Storkespringvandet".

Kirsten tog os så med toget til Frankrig - nærmere betegnet Paris,og sang på flot fransk visen "Sous le ciel de Paris" - på dansk "Himlen over Paris". 

Retur til Norden igen, og ombord på et skib med Elly, som havde fundet et medley frem. Hun sang først den svenske "Josephine" og herefter til Tyskland, hvorfra vi på tysk hørte sangen "Junge kom bald wieder" og endelig retur til Danmark med visen "Hjem til Danmark".

Vores aktive er åbenbart meget glade for Frankrig, for Jette tog os med retur, og sang visen "Pigalle" som bl.a. er kendt med George Ulmer.

Vi blev i Frankrig og tog til hovedstaden. Her sang Gulla "I det glade Paris".

Så var det ind i jumbojetten igen og helt til USA. Her sang Elsebeth sangen "The Rose" fra filmen af sammen navn, hvor Bette Midler spille og sang hovedrollen.

Vi tog hjem til Danmark igen, og Marina sang en vise af Steffen Brandt fra gruppen TV2 - "Alt hun ville, var at danse". 

HP. blev også i det danske, og var gået langt tilbage i tiden. Faktisk helt til 1937 og filmen Bolettes Brudefærd. Herfra sang han visen "Der var engang".

Suzanne tog os retur til USA - og sang Satchmo/Louis Armstrong sangen "What af wonderful world"  på engelsk.

Vi blev i USA - men også lidt i Danmark, for Ib havde valgt at synge visen "The Ugly Duckling"- som jo er skrevet af H.C. Andersen (Den grimme ælling) og kendt med Danny Kaye.

Herefter havde Elsebeth valgt at synge en vise, som hun skulle have fremført ved sidste arrangement, som desværre blev aflyst. Det var en hyldest til Kai Munk, og var visen "Den blå anemone".

Frank sluttede aftenen af med en rigtig sjov vise, sunget af Preben Neergaard, og som hedder "Det kilder". 

Herefter fællessangen "Nu ta'r jeg til Dublin".

Inden sidste vise var der en tak til alle de aktive for et godt og blandet program. 

Og så var det - desværre - også en stor tak til Elly, som efter mere end 30 år, har valgt at gå på "pension" fra viserne. Hun vil dog være at finde blandt publikum fremover, hvilket vi er meget glade for. 

Ib gav Elly en stor tak for hendes engagement i foreningen, både som tidligere formand og som aktiv visesanger. Elly blev hyldet med stående ovasion som tak fra alle visevennerne og gæsterne.

Aftenen sluttede, som vi plejer, med "Sidste Vise" og et på gensyn d. 23. september 2018 kl. 19.00, hvor vi skal høre vise af og med Anne Linnet, Lars Lilholt og Peter Belli - så glæd jer til endnu en spændende aften.

Frit valg 04. februar 2018

Visens Venner Horsens egen Marlene Dietrich - i daglig tale også kalde Gulla Andersen, der flot fortolker "Jeg er fra top til tå"

Årets første arrangement havde temaet Frit Valg, og de aktive havde fundet mange spændende viser frem, helt efter deres eget valg.

Vi indledte eftermiddagen med fællessangen "Februar", som er skrevet på melodien "Lorelei".

1. vise blev præsenteret af Frank, som sang en vise om, hvad der sker når mennesker og musik mødes i visen "Lut og fløjte".

Jørgen havde fundet en vise skrevet af Bjarne Haahr og Nis Pedersen, som hed "Hvad en gammel bissekræmmer...".

I servitriceudstyr sang Elly visen om "Frk. Johansen".

Jette havde fundet Anne Linnet's vise/sang "Tusind stykker"

I fjerboa og flot hat indtog Marlene Dietrich scenen - i skikkelse af Gulla, som flot sang "Jeg er fra top til tå".

Kirsten havde fundet en vise, der hedder "Lykkelig kærlighed". Den er skrevet af Ellen Heiberg, som havde været  kæreste med Cornelius Wresvik.

"Ind til dig" sang Elsebeth - en vise af Steffen Brandt fra orkestret TV2.

Som en hyldest til vores nyligt afdøde visesanger Teddy Edelmann, sang Marina visen "Himmelhunden".

Suzanne sang visen "Cirkus" som er skrevet af Christina Kjellsson og er en svensk vise.

Garth Brooks er en amerikansk countrysanger, som er blevet populær her i Danmark, og som har skrevet nogle rigtig gode sange. En af dem er oversat af Bente Kure og Leif Ernstsen og hedder på dansk "Hvis i morgen bli'r for sent. Den blev denne eftermiddag sunget af Hans Peter.

1. afdeling blev sluttet med et brag - og helt moderne ville nogen nok sige - det var Ib, som med hjælp fra Hans Peter og Jørgen sang Shu-Bi-Dua's "Sexchikane" (kan ses og høres under fanebladet video).

Så var det tid til en fællessang - "På Tave bondes ager" af B.S. Ingemann

Efter en kort pause med opfyldning af kopper og glas, var vi klar til 2. afdeling.

Vi startede med fællessangen "Spurven sidder stum bag kvist" af Jeppe Aakjær.

Vores guitarist Ole, kan meget andet end blot spille guitar og passe lydanlæg. Han havde fundet Evert Taube's kendte vise "Så længe skuden kan gå" - men Ole har oversat den til dansk, og tilføjet et ekstra vers eller 2 og selv ændret lidt på melodien - det blev den ikke mindre god af.

Edith Piaf-viser er også populære hos os. Kirsten og Ole havde i samarbejde oversat en af Piaf's viser - som i deres danske oversættelse har fået titlen "Når jeg møder en mand".

Jørgen havde fundet en vise, som er oversat af Preben Kaas og kendt med Dirch Passer fra Cirkusrevyen, men oprindelig sunget af Al Johnsson - nemlig visen "Sonny Boy".

Jette sang Bengt Ahlfors' vise "Har du visor min ven".

Marina havde fundet visen "Solen er så rød mor" - skrevet af Lars Lilholdt, som er med en anden tekst, end den gamle børnesang med samme overskrift.

Fra Føniksteatret 1923 og filmen "Hvis lille pige er du?" fra 1963, sang Gulla tiltelmelodien af samme navn.

Helt uden for programmet, hoppede Hans Peter på scenen og sang et Beatles nummer "Here's today" som han selv har oversat til dansk. 

Tilbage i programmet var det blevet Elly's tur igen. Hun har engang optrådt i amatørteatret i Haderslev og fra dengang havde hun hjemme i skuffen fundet en vise, som hun syntes vi skulle høre - "Prinsessen og brochen" (se og hør visen under videoafsnittet)

Frank gav os visen "Sådan en aften" .. om at være ung igen (Kan også høres og ses i videoafsnittet).

Bent Fabricius Bjerre har skrevet visen "Nattens cigaret" og den blev flot fremført af Suzanne.

Halfdan Rasmussen er en af Ib's yndlingskomponister og han havde fundet en vise, som også er kendt med Birgitte Grimstad - "Noget om helte".

Eftermiddagens sidste vise blev fremført af Elsebeth, med hjælp fra Hans Peter - det var en vise skrevet af Tommy Seebach, men sunget i Rasmus Seebach's udgave "Under stjernerne på himlen".

Sidste fællessang var "Jeg har boet ved en landevej" af Alvar Kraft og Harry Hartz.

Efter en tak og applaus til alle de aktive, var det traditionen tro tid til "Sidste Vise". 

Herefter var der fællesoprydning og tak til alle vores gæster for besøg og hjælp til oprydningen.

Vi glæder os til at se jer alle igen til næste arrangement d. 18. marts 2018 kl. 15.00

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.03 | 19:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret.
Venlig hilsen
Jane

...
07.03 | 17:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at være medlem... Det koster 50 kr. pr. person pr. arrangement.

...
07.03 | 17:07

Kan man komme og deltage som publikum uden at være medlem?
Venlig hilsen Jane Vestrup

...
11.06 | 18:56

Havebotanisk Forening kunne godt tænke sig, at nogle af jer ville underholde ca. 3 kvarter Sct.Hans-aften fra kl.19,15 i Boller Slotshave. Hvad koster det?

...
Du kan lide denne side