Arrangementer 2018

Toner fra Strimlen 2. december 2018.

Fint besøg af Marilyn Monroe (Gulla Andersen)

Til julebal i nisseland, vi fletter vore hjulehjerte, og mange andre julemelodier strømmer allerede nu ud fra TV og radio. Samtidig var det en kold og mørk regnfuld eftermiddag med håndbold og fodbold på skærmen ... men Visens Venners aktive og medlemmer samt nogle andre gæster trodsede disse udfordringer og mødte og til en eftermiddag, helt uden nisse-/julemusik. Dette var vores formand Ib meget glad for, da han også syntes det var rart med et par timer uden julemusik. Dette var der flere af gæsterne som vist var enige med ham i.

Efter Ib's velkomst, gik vi igang med den 1. fællessang "Det var på Rundtårn" - Filmen er fra 1955 og det er den, hvor Dirch Passer og Ove Sprogøe spiller et par jazzmusikere. 

Herefter hørte vi temaet fra den amerikanske film "Den Tavse Mand" fra 1952. Her havde John Wayne og Maureen O'Hara hovedrollerne. Den er især kendt af Gustav Winckler, som har sunget sangen på dansk, hvor den hedder "Mit barndomshjem" - den blev flot sunget af Gulla.

Herefter tog Suzanne over, og hun sang "Duerne"  fra filmen "Jeg er squ min egen" fra 1967 med Daimi i hovedrollen. 

Ingrid havde også været i udlandet, hvor hun havde fundet sangen "Somewhere my love" fra filmen "Dr. Zhivago" fra 1965. På dansk hedder den "Engang min ven".

"En pige med PEP" fra 1939 huskes med Margurite Viby i hovedrollen. Og herfra sang Gulla den evigtunge "Først et lille blink"

Så hoppede vi 45 år frem i tiden. Vi er på Christianshavn, og denne politiske film er skrevet af Erik Balling, Henning Bahs og Kim Larsen - og var fra 1984 - "Midt om natten" - og det var titelmelodien af samme navn, som Marina flot fremførte for os.

Jette tog atter med tilbage i tiden til 1967, hvor hun sang Daimi's kendte sang "Jeg sætter min hat som jeg vil" , som også fra fra filmen "Jeg er squ' min egen".

Så trådte en meget berømt dame på scenen - det var Marilyn Monroe - som sang en sang fra filmen "Gentlemen foretrækker blondiner" fra 1953 - nemlig "Diamanter er det der du'r" - (Diamonds are a girl's best frien) --- Marilyn Monroe var denne eftermiddag vores egen Gulla iført blond paryk og pels... WOW!

Fra 1932 og filmen "Skal vi vædde en million" fik vi en duet med Ingrid og Jørgen, som sang "Titte til hinanden".

Ib havde også været en tur i udlandet, og havde fundet en sang fra musicalen/filmen "Showboat" fra 1951. Den sang, han sang er mest kendt med Paul Robeson og hedder "Ol' man River" - den er oversat til dansk og har fået en ny helt anden tekst, som hedder "Olsen Skriver" - oversætteren er ukendt.

Kirsten var taget til det franske, hvor hun havde fundet en film der hedder "La porte d'a vie", og melodien er kendt som "Autumn leaves" - Ole havde oversat teksten til en ny dansk tekst, som har fået titlen "Det visne løv".

1. afdeling sluttede med ikke mindre end 3 kendte skuespillere på scenen på én og samme tid - nemlig Peter Malberg, Ib Mossin  og Ebbe Langberg - de blev dog alle 3 spillet af Jørgen, som havde fundet en sang fra filmen "Flintesønnerne" fra 1956 - nemlig "Du er min øjesten".

Så var det tid til fællessangen "Alle går rundt og forelsker sig" - fra filmen af samme navn fra 1941. 

Efter en kort pause startede vi 2. afdeling med sangen "Der står en bænk i haven" fra filmen "Rasmines Bryllup" fra 1935.

Ole, som både akkompagnerer de forskellige sangere på sine guitarer, og samtidig passer vores lyd, indtog herefter scenen, og lagde ud med titelmelodien til filmen "The Thomas Crown affair" fra 1968 - kendt med Pierre Brosnan (den senere James Bond) i hovedrollen. Ole havde selv skrevet en ny tekst til melodien, som nu hedder "Møller i dit sind". 

Den næste sang, som Ole spillede og sang for os, var lidt en gættekonkurrence. Han var spændt på, om der var nogen som kunne genkende melodien. Ole har også skrevet sin egen danske tekst til denne melodi, og den hedder "Spillet" - der var flere i publikum som kunne genkende den karakteristiske melodi - det var temalodien fra krimiserien "The Persuaders" fra 1971-72 med Roger Moore og Tony Curtis.

Atter engang gik vi tilbage i tiden og retur til Danmark. Suzanne sang "En dag er ikke levet uden kærlighed" fra filmen "Tango" fra 1933.

Jette har en svaghed for filmen "Mød mig på Cassiopeia" fra 1951. Hun sang Bodil Kjers vise "Musens sang".

Jørgen havde fundet en sang fra den 1.  "Poeten og Lillemor" -film fra 1959. Han sang "Mor" så ikke et øje var tørt.

Marina havde igen fundet en nyere film og filmmelodi. Vi skal til 1978, og til en film, hvor Sebastian leverede melodierne - nemlig  filmen "Du er ikke alene" . Hun sang titelmelodien af samme navn.

Ingrid kan også godt lide "Mød mig på Cassiopeia" og sang herfra melodien "Den allersidste dans".

Fra 1959 og filmen "Helle for Helene" med bl.a. Birgitte Price og Kjeld Petersen i hovedrollerne, sang Suzanne sangen "Nattens sidste cigaret".

Hans Peter, havde også været i filmgemmerne, og havde fundet en film fra 1938 "Bolettes Brudefærd", hvorfra han sang Bodil Ipsen's "Der var engang".

Kirsten havde også fundet en vise fra filmen "Troldmanden fra Oz" fra 1939 - "Somewhere over the rainbow" - som på dansk hedder "Der hvor regnbuen ender" - men med en ny tekst af Ole.

Atter engang retur til Danmark og filmen "Sømand i knibe" fra 1960 - hvor Otto Brandburg sang visen "Susanne, Birgitte og Hanne" - den fik vi så denne eftermiddag med Ib.

2. afdelingen sluttede af med Gulla og en vise fra 1937 fra filmen "Mille, Marie og Mig" med Margurite Viby og hun sang "Hot hot". 

Vi sluttede med fællessangen "Jeg har min hest, jeg har min lasso" fra filmen "Det gamle guld" fra 1951 med Peter Malberg og Poul Reichardt. 

Traditionen tro sluttede vi med "Sidste Vise".

Herefter takkede Ib alle de aktive og ønskede os alle Glædelig Jul og Godt Nytår.

Vi ses igen d. 17. februar 2019 kl. 15.00 hvor temaet bliver "Frit Valg"

 

 

Melodi Grand Prix melodier og Kim Larsen og Benny Andersen hyldest

Dejligt med fuldt hus.

Sneen daler langsomt ned ... og det er kun slutningen af oktober!! Bekymringen er stor .. kommer der overhovedet nogen??? - JO TAK SKAL I HAVE .... vi havde FULDT HUS, da vi kl. 15.00 startede denne eftermmiddags koncert med temaet Melodi Grand Prix melodier og en hyldest til Kim Larsen og Benny Andersen.

Vi startede med fællessangen "Barndommens Land" af Benny Andersen fra 1981. En vise, som de fleste kendte og kunne synge med på. 

Herefter gik vi igang med 1. afdeling, som bestod udelukkende af Melodi Grand Prix melodier.

Vi startede med 1963, hvor Grete og Jørgen Ingemann vandt det Europæiske Grand Prix i London med visen "Dansevise" - idag fremført flot af Suzanne Bang med Ib på Klaver.

Året er 1964, sangeren Bjørn Tidmann - og melodien "Sangen om dig" - som blev nr. 9 ved det Europæiske Melodi Grandprix.

Så springer vi helt frem til 2001 - sangen "Som om det var igår" er skrevet og sunget af Helge Engelbrecht - blev nr. 4 ved det Danske Grand Prix - vinderen dette år var: "Der står et billede af dig på mit bord" m. Rollo og King. Elsebeth og H.P. sang sangen, og den var en vinder hos vores publikum.

Tilbage til 1988 - Gulla havde fundet "Vi danser rock, danser rul", hvor vi jo alle husker Stig Rossen's kraftspring ind på scenen.... Gulla var opfordret til dette, men undlod dog. Stig blev nr. 4 i grand prixet - og vinderen var "Ka' du se hvad jeg sagde" med Kirsten og Søren.

Så er vi kommet til en anden kendt sang, nemlig den tyske pige Nicole's sang "Ein bisschen Frieden", som også er indsunget på dansk af Nicole. Sangen er fra 1982, men nu også sunget af vores Ingrid.

Vi bakker atter engang, og nu tilbage til 1978, hvor Brødrene Olsen fik et kæmpehit med en hyldest til byen "San Fransisco". Den blev nr. 2 i det danske grandprix efter Mabel's "Boom Boom".. Elsebeth og H.P. sang den lige så flot som Bdr. Olsen.

Frem i tiden springer vi til 1995. Marina havde fundet en grandprixsang, som mange elsker at hade ... Det er Aud Wilkens "Fra Mols til Skagen" - nr. 1 ved det danske grand prix og nr. 5 ved det Europæiske. Marina fremførte den meget flot.

Brødrene Olsen har jo været leveringsdygtige flere gange, og vi husker jo nok alle deres helt store comeback med "Smuk som et stjerneskud" fra 2000. De vandt BÅDE det Danske OG det Internationale Grand Prix i Globen i Stockholm.  Denne eftermiddag var den dog fremført af Jette.

I 1991 blev næste sang "Med eksprestog til Kina" nr. 2. Den er skrevet af Ole Bredahl. Denne blev hos os fremført af Suzanne.

Året er 1987, på scenen stod Anne Herdorff og hun sang "En lille melodi" - som faktisk også er skrevet af Helge Engelbrecht. Anne vandt herhjemme,og blev nr. 5 internationalt. På vores scene stod med den samme sang Gulla. 

Lidt udenfor grand prixnumre får vi, sunget af Ingrid, en spansk melodi fra 1973 (hvor Danmark IKKE deltog i grandprixet) oversat til dansk, hvor den fik titlen "Rør ved mig" med Lucia og Lucienne. Den blev på spansk nr. 2 ved det Internationale grand prix.

I 1979 blev Det Internationale Grand Prix overrasket da Israel vandt grand prixet med sangen "Halleluja" - den danske vindermelodi dette år var Tommy Seebach's "Disco Tango" - Halleluja blev flot fremført af Marina og Elsebeth.

Tilbage i 1960 var alle pigers store idol - Otto Brandenburg - også med i grandprixet - og han sang "To lys på et bord", men af en eller anden grund blev den nummer sidst. - Vinderen blev faktisk Katy Bødtger med "Det var en yndig tid". Elsebeth sang Otto's flotte sang lige så flot for os.

I 1993 havde Tommy Seebach komponeret en flot melodi "Under stjernerne på himlen" - den blev 22 ud af 25 til det Internationale Grand Prix. Den har dog fået en renæsance med Tommy's søn Rasmus - og hos os er det Elsebeth, som synger en flot udgave.

Sidste melodi før pausen blev sunget af Gulla, som gav os Bamse's grand prix bidrag "Tænker altid på dig" - den deltog i 1980 og blev nr. 14 af 19 i Den Haag i Holland.

1. afdeling sluttede med en rigtig Grand Prix sang "Angelique", som vi jo alle husker med Dario Campeotto - men vores publikum kunne skam også synge med.

Med fyldte kopper og glas startede 2. afdeling med fællessangen "Jutlandia", som er skrevet af Kim Larsen.

I vores hyldest til både Kim Larsen og Benny Andersen hørte vi følgende viser:

Jørgen startede med Benny Andersen's "Vemodig status", som handler lidt om vores aldring og forfald, som jo rammer alle.

Marina hyldede Kim Larsen med hans berømte "Papirklip" fra 1983 - på pladen "Midt om natten" og fra samme film.

Jette havde også valgt en Kim Larsen sang - "Masser af succes"  fra 1975, hvor Kim Larsen stadig sang i gruppen "Gasolin".

Suzanne sang om det at stå på fabrik i Kim Larsens "Blip båt" fra 1979, fra den berømte plade, som Kim havde kaldt  231045-0637 - det var også hans eget personnummer. 

Jørgen havde fundet endnu en Benny Andersen vise frem "Svantes sorte vise", som handler om en mand, som er træt af sig selv.

Visens "Dukkedreng" er også af Kim Larsen og måske ikke helt så kendt, men nu har Gulla præsenteret den for os ... en skøn vise fra 1998 med Kim Larsen og Kjukken.

Vi fortsætter lidt med Kim Larsen, og Ingrid sang "Natten er blid" fra 1986.

Herefter havde Marina fundet Kim's "Langebro" fra 2002.

Herefter var det igen tid til en Benny Andersen vise. Ib fremførte "Rosalina" - den er faktisk opkaldt efter Benny Andersens kone - Cynthia Rosalina de la Touche Andersen.

Et yndigt par indtog herefter scenen - Det var den unge, yndige pige og den brovtne sømand, som fremførte Kim Larsens "Sømanden Bill den fromme" - bag disse 2 figurer fandt vi Ingrid og Jørgen.

Hyldesten til disse 2 dejlige sangskriver blev afsluttet af Suzanne, som sang Kim Larsen's "Om lidt bli'r her stille".

Den sidste fællessang var "Go' nu nat" - skrevet af Benny Andersen,

Efter en tak til de aktive, som var kommet godt ud af deres comfortzoner og havde øvet sig godt og grundigt, og klarede det rigtig flot - sluttede vi med "Sidste vise".

Vi takker atter for den fantiske opbakning fra publikum - og glæder os til at se jer alle igen Søndag d. 2. december 2018 kl. 15.00 til temaet "Toner fra strimlen" - viser fra diverse film, både nye og gamle.

Linnet, Lilholt og Belli - 23.09.2018

Elsebeth rocker sammen med Kirsten og H.P.

Anne Linne, Lars Lilholt og Peter Belli er jo 3 af vores store komponister, musikerer og sangere, og rigtig mange af deres melodier er kendt af unge og gamle. Vores aktive har været i øvelokalet og fundet en blandet buket frem til. 

Efter dagens første fællessang "Septembers himmel" lagde vi ud med Gulla, som sang Peter Belli's "Bliv væk fra vort kvarter".

Ingrid fortsatte med Lars Lilholts "Kære øjeblik", en lille balade.

Frank sang "Han er helt igennem respektabel". 

Så var det igen tid til en slags ballade - Anne Linnets "Tusind Stykker", som blev flot fremført af Jette.

Ib var herefter på scenen og sang "Hvor er det pænt af dig" - herhjemme er den sunget af Peter Belli, men er også kendt med Kenny Rogers, hvor den hedder "Lucille".

Elsebeth havde også fundet en Anne Linnet sang "Misbrugt og forladt"

Marina havde fundet en melodi som egentlig er skrevet af vores lokale troubadour Teddy Edelmann, men og sunget af Peter Belli "Jeg vil bo på Vesterbro".

Kirsten havde fundet et digt af Tove Ditlevsen, som er sat i musik af Anne Linnet "Den nye ejer".

Også H.P. havde været i gemmerne og havde fundet Peter Belli nummeret "For enden af regnbuen". Den er oprindelig skrevet af en anden næsten lokal, nemlig Poul Krebs.

Suzanne sluttede første afdeling af med Peter Belli nummeret "Rock and roll".

Denne afdelings fællessang var den kendte Lars Lilholt sang "Kald det kærlighed".

Efter en pause, hvor alle fik fyldt i kopper og glas sang vi "Sensommervise".

Så var det Ole til at indlede 2. afdeling. Ole havde fundet en Peter Belli melodi, hvor teksten egentlig er skrevet af Thøger Olesen, men da han ikke brød sig særligt meget om den, har han selv lavet en ny tekst - og det var til den gamle "Sylvias mor" - på engelsk oprindelig med Dr.Hook.

Den næste sang, som Ole fremførte, er et gammel Bob Dylannummer, men også sunget af Peter Belli - og den hedder "Jeg vil være din kæreste i nat".

Efter disse over- og undersættelser af tekster, var Ib igen på scenen. Han havde til denne afdeling fundet en meget gribende Lars Lilholt melodi "Ingenmandsland", som handler om soldaterne under 1. verdenskrig.

Ingrid fortsatte med Lars Lilholts "Alt hvad jeg er og var"

Gulla havde fundet en Beatlesmelodi fra 1968 frem, som også er sunget af Peter Belli, nemlig "Obladi"

Marina fortolkede Lars Lilholts "For at tænde lys"

"Det bliver aldrig, som det var i gamle dage" - kendt med Peter Belli, men nu sunget af Frank.

Suzanne havdet også været i digtsamlingerne og fundet et Johannes Møllehavedigt frem, som har fået melodi af Anne Linnet "Nordlys og regnbuer".

Kirsten var også i det digteriske hjørne og sang Tove Ditlevsen teksten med musik af Anne Linnet: "Episoder".

Aftenenen sluttede med et brag med både læderjakke, elguitar og en rockende Elsebeth, som sang Peter Belli's "Har du nogensinde set København fra en DC 9".

Efter denne festlige afslutning var det igen publikumstur til at synge. Det blev med visen "Svantes lykkelige dag" - og naturligvis sluttede vi med "Sidste Vise"

En rigtig god aften var slut - men vi glæder os til at se jer alle sammen igen Søndag d. 28.10.2018 kl. 15.00, hvor temaet er Melodi Grand Prix melodier.

Viser fra ind- og udland - 06. maj 2018.

Høj sol fra skyfri himmel og op til 25 gr.s varme... Kunne vi mon overhovedet trække gæster til en koncert på sådan en dejlig sommerlig aften??? - jo det blev gjort til skamme - vores dejlige vise venner og også en masse gæster dukkede op - og vi fik faktisk fuldt hus. Dejligt.

Sikkerhedsbælterne blev spændt og vi var klar til at rejse til både ind- og udland.

1. fællessang er dog fra et sted her i Danmark - "Ved landsbyens gadekær"

Elly fik lov at starte og havde valgt at synge en vise, som handler lidt om, hvordan det er når man er ny i visens venner og skal ud at optræde for 1. gang - det var i "Om at synge viser".

Ingrid sang visens "Vinden gi'r dig svar" - oversat fra Bob Dylan's "The answer is blowing in the wind".

Suzanne fik hjælp af Elsebeth og de sang både på tysk og engelsk. Hun havde valgt Pete Seeger sangen "Where have all the flowers gone". Versene blev sunget på skiftevis tysk og engelsk.

Så tog vi tog sydpå og med Gulla tog vi til Italien, hvor hun sang om "Rosen fra Milano".

Herefter gik med et flyver flere 1000 km sydpå og helt til Australien. Jette sang her sangen "Dans nu Mathilda", der på australsk hedder "Walzing Mathilda".

Så gik det retur til Europa igen. Vi tog en tur til England, hvor Marina på flot engelsk sang John Denver sangen "Leaving on af jetplane".

Hjemme i Danmark igen sang vores egen Sissel Kirkeby og Sebastian - i skikkelse af Elsebeth og H.P. - visen "Vårvise. 

Frank tog os med retur over Nordsøen og til England igen. Nærmere bestemt til hovedstaden, hvor han på engelsk sang "Streets of London".

Ingrid tog med toget til Frankrig, hvor hun sang "Din kærlighed", som er sunget af Nana Mouskouri, og da hed den "Plaisir d'amour".

Op i flyet igen, og derefter helt til Sydafrika. Herfra havde Kirsten hentet inspiration fra et digt af Nelson Mandela, som Ole har oversat til dansk, og hun selv skrevet en melodi til. I deres version hedder den "Uovervindelig".

Jørgen tog os atter med til England og sang det gamle Beatles nummer "when I'm sixtifour" - på engelsk. 

Endelig blev det til en fællessang "Pigen i Havana".

Efter at halsen var skyllet sang vi om et bestemt sted i København, nemlig "Storkespringvandet".

Kirsten tog os så med toget til Frankrig - nærmere betegnet Paris,og sang på flot fransk visen "Sous le ciel de Paris" - på dansk "Himlen over Paris". 

Retur til Norden igen, og ombord på et skib med Elly, som havde fundet et medley frem. Hun sang først den svenske "Josephine" og herefter til Tyskland, hvorfra vi på tysk hørte sangen "Junge kom bald wieder" og endelig retur til Danmark med visen "Hjem til Danmark".

Vores aktive er åbenbart meget glade for Frankrig, for Jette tog os med retur, og sang visen "Pigalle" som bl.a. er kendt med George Ulmer.

Vi blev i Frankrig og tog til hovedstaden. Her sang Gulla "I det glade Paris".

Så var det ind i jumbojetten igen og helt til USA. Her sang Elsebeth sangen "The Rose" fra filmen af sammen navn, hvor Bette Midler spille og sang hovedrollen.

Vi tog hjem til Danmark igen, og Marina sang en vise af Steffen Brandt fra gruppen TV2 - "Alt hun ville, var at danse". 

HP. blev også i det danske, og var gået langt tilbage i tiden. Faktisk helt til 1937 og filmen Bolettes Brudefærd. Herfra sang han visen "Der var engang".

Suzanne tog os retur til USA - og sang Satchmo/Louis Armstrong sangen "What af wonderful world"  på engelsk.

Vi blev i USA - men også lidt i Danmark, for Ib havde valgt at synge visen "The Ugly Duckling"- som jo er skrevet af H.C. Andersen (Den grimme ælling) og kendt med Danny Kaye.

Herefter havde Elsebeth valgt at synge en vise, som hun skulle have fremført ved sidste arrangement, som desværre blev aflyst. Det var en hyldest til Kai Munk, og var visen "Den blå anemone".

Frank sluttede aftenen af med en rigtig sjov vise, sunget af Preben Neergaard, og som hedder "Det kilder". 

Herefter fællessangen "Nu ta'r jeg til Dublin".

Inden sidste vise var der en tak til alle de aktive for et godt og blandet program. 

Og så var det - desværre - også en stor tak til Elly, som efter mere end 30 år, har valgt at gå på "pension" fra viserne. Hun vil dog være at finde blandt publikum fremover, hvilket vi er meget glade for. 

Ib gav Elly en stor tak for hendes engagement i foreningen, både som tidligere formand og som aktiv visesanger. Elly blev hyldet med stående ovasion som tak fra alle visevennerne og gæsterne.

Aftenen sluttede, som vi plejer, med "Sidste Vise" og et på gensyn d. 23. september 2018 kl. 19.00, hvor vi skal høre vise af og med Anne Linnet, Lars Lilholt og Peter Belli - så glæd jer til endnu en spændende aften.

Frit valg 04. februar 2018

Visens Venner Horsens egen Marlene Dietrich - i daglig tale også kalde Gulla Andersen, der flot fortolker "Jeg er fra top til tå"

Årets første arrangement havde temaet Frit Valg, og de aktive havde fundet mange spændende viser frem, helt efter deres eget valg.

Vi indledte eftermiddagen med fællessangen "Februar", som er skrevet på melodien "Lorelei".

1. vise blev præsenteret af Frank, som sang en vise om, hvad der sker når mennesker og musik mødes i visen "Lut og fløjte".

Jørgen havde fundet en vise skrevet af Bjarne Haahr og Nis Pedersen, som hed "Hvad en gammel bissekræmmer...".

I servitriceudstyr sang Elly visen om "Frk. Johansen".

Jette havde fundet Anne Linnet's vise/sang "Tusind stykker"

I fjerboa og flot hat indtog Marlene Dietrich scenen - i skikkelse af Gulla, som flot sang "Jeg er fra top til tå".

Kirsten havde fundet en vise, der hedder "Lykkelig kærlighed". Den er skrevet af Ellen Heiberg, som havde været  kæreste med Cornelius Wresvik.

"Ind til dig" sang Elsebeth - en vise af Steffen Brandt fra orkestret TV2.

Som en hyldest til vores nyligt afdøde visesanger Teddy Edelmann, sang Marina visen "Himmelhunden".

Suzanne sang visen "Cirkus" som er skrevet af Christina Kjellsson og er en svensk vise.

Garth Brooks er en amerikansk countrysanger, som er blevet populær her i Danmark, og som har skrevet nogle rigtig gode sange. En af dem er oversat af Bente Kure og Leif Ernstsen og hedder på dansk "Hvis i morgen bli'r for sent. Den blev denne eftermiddag sunget af Hans Peter.

1. afdeling blev sluttet med et brag - og helt moderne ville nogen nok sige - det var Ib, som med hjælp fra Hans Peter og Jørgen sang Shu-Bi-Dua's "Sexchikane" (kan ses og høres under fanebladet video).

Så var det tid til en fællessang - "På Tave bondes ager" af B.S. Ingemann

Efter en kort pause med opfyldning af kopper og glas, var vi klar til 2. afdeling.

Vi startede med fællessangen "Spurven sidder stum bag kvist" af Jeppe Aakjær.

Vores guitarist Ole, kan meget andet end blot spille guitar og passe lydanlæg. Han havde fundet Evert Taube's kendte vise "Så længe skuden kan gå" - men Ole har oversat den til dansk, og tilføjet et ekstra vers eller 2 og selv ændret lidt på melodien - det blev den ikke mindre god af.

Edith Piaf-viser er også populære hos os. Kirsten og Ole havde i samarbejde oversat en af Piaf's viser - som i deres danske oversættelse har fået titlen "Når jeg møder en mand".

Jørgen havde fundet en vise, som er oversat af Preben Kaas og kendt med Dirch Passer fra Cirkusrevyen, men oprindelig sunget af Al Johnsson - nemlig visen "Sonny Boy".

Jette sang Bengt Ahlfors' vise "Har du visor min ven".

Marina havde fundet visen "Solen er så rød mor" - skrevet af Lars Lilholdt, som er med en anden tekst, end den gamle børnesang med samme overskrift.

Fra Føniksteatret 1923 og filmen "Hvis lille pige er du?" fra 1963, sang Gulla tiltelmelodien af samme navn.

Helt uden for programmet, hoppede Hans Peter på scenen og sang et Beatles nummer "Here's today" som han selv har oversat til dansk. 

Tilbage i programmet var det blevet Elly's tur igen. Hun har engang optrådt i amatørteatret i Haderslev og fra dengang havde hun hjemme i skuffen fundet en vise, som hun syntes vi skulle høre - "Prinsessen og brochen" (se og hør visen under videoafsnittet)

Frank gav os visen "Sådan en aften" .. om at være ung igen (Kan også høres og ses i videoafsnittet).

Bent Fabricius Bjerre har skrevet visen "Nattens cigaret" og den blev flot fremført af Suzanne.

Halfdan Rasmussen er en af Ib's yndlingskomponister og han havde fundet en vise, som også er kendt med Birgitte Grimstad - "Noget om helte".

Eftermiddagens sidste vise blev fremført af Elsebeth, med hjælp fra Hans Peter - det var en vise skrevet af Tommy Seebach, men sunget i Rasmus Seebach's udgave "Under stjernerne på himlen".

Sidste fællessang var "Jeg har boet ved en landevej" af Alvar Kraft og Harry Hartz.

Efter en tak og applaus til alle de aktive, var det traditionen tro tid til "Sidste Vise". 

Herefter var der fællesoprydning og tak til alle vores gæster for besøg og hjælp til oprydningen.

Vi glæder os til at se jer alle igen til næste arrangement d. 18. marts 2018 kl. 15.00

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 09:24

Det var da dejligt. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via mail eller telefon. Findes under fanebladet
"Bestyrelsen"

...
14.07 | 06:53

Jeg er smadderglad for at have fundet jer - tilfældigt her via Google

...
07.03 | 19:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret.
Venlig hilsen
Jane

...
07.03 | 17:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at være medlem... Det koster 50 kr. pr. person pr. arrangement.

...
Du kan lide denne side