Arrangementer 2019

Besøg af Ivan og nervepigerne 22.09.19

Der er fuldt hus og alle synger med på fællessangene

1. koncert på vores nye spillested, Komediehuset .... nerverne er lidt på højkant, for hvordan mon borde og stole skal sættes op, hvordan kommer det til at se ud, bliver lyden god nok, og sidst men ikke mindst .... KOMMER DER OVERHOVEDET NOGEN OG HØRER PÅ OS???  - og viVi  får endda gæster udefra til at optræde!!! 

Alle disse tanker, som kørte i hovedet på både formanden og de aktive blev sandelig gjort grundigt til skamme.. Vi fik god hjælp af Thomas fra Komediehuset med opstilling af borde og stole, og det blev så hyggeligt med rødternede duge på bordene. 

Og med hensyn til publikum ... så blev der fuldt hus!!! Vi havde i hvert fald tæt på 60 gæster, som fandt vej til vores nye koncertsted .... 1000 tak til både vores trofaste medlemmer og til de øvrige gæster, som havde fundet vej og var med at gøre vores premiere-koncert fantastisk.

Vore egne aktive havde haft frit spil til at finde forskellige numre, og de fik lov at indlede koncerten.

Efter 1. fællessang ( Sangen om Horsens ) startede Elsebeth og sang visen "Høstfesten" en vise, som hun har fået hjælp til oversættelsen af fransk.

Så var det Kirsten's tur til at give os visen "Mens solen går langs kysten".

Den gamle vise "Manden på risten" blev fortolket flot af Ole i en helt ny jazzet udgave, men vi kunne stadig synge med for teksten var jo den originale.

Også Jette syntes vi skulle hylde foråret og hun sang den svenske vise "Høstvise".

Jørgen fortalte os den anden historie fra Solitudevej - nemlig om "Kaj fra Solitudevej", og hvorfor han ikke kom på Solitudevej i regnvejr, hvor Gertrude ventede på ham.

Suzanne havde fundet en vise af Knud Seibæk, fra digtsamlingen "15 skridt fra Horsens Tugthus", som hedder "Se nu spides solen".

Ib var deprimeret ... han sang i hvert fald "Jeg er så glad, jeg er i dårligt humør".

Marina havde også fundet en svensk vise "Du har en ven".

Gulla sluttede 1. afdeling af med en vise, som både er sunget af Bjarne Liller og Cleo - nemlig "Hun mistede den en nat på D'Angleterre". 

I pausen blev der fyldt godt op i kopper og glas, og snar var vi klar til 2. afdeling, som blev indledt med "Blæsten går frisk over Limfjordens vande".

Så blev det vores gæster's tur til underholde os. Vi fik besøg af "Ivan og nervepigerne". De er også en del af Visens Venner i Århus. Når de tager ud og optræder som trio, synger de viser/sange skrevet af især Anne Dorte Michelsen. Vi fik flere bud på sange fra både "Tøsedrengene", "Venter på far" og fra Anne Dorte Michelsens soloplader. Mange af sangene kunne vi synge med på. Sidst på deres program så vi endda, at man også kan spille på en "Madam Blå" kaffekande. 

Som afsluttende fællessang sang vi alle "Der svandt en sommer". 

Traditionen tro, blev også denne koncert sluttet med "Sidst20e Vise". 

Vi vil gerne sige stor tak til alle vores publikummer, som bakkede flot op om vores nye koncertsted og vores premiere her. Vi glæder os til at se både jer, og mange flere næste gang, som er 

Søndag d. 20. oktober 2019 kl. 15.00 - hvor temaet er "Gårdsangere og Sømænd". Dørene åbnes kl. 13.45. Tag naboen under armen og kom med ud at sejle med sømændene og pigerne, eller hør harmonikassen spille og måske triller der lidt mønter.

Viser i Kirken d. 2.6.2019

Sikke mange publikummer til et arrangement - vist det største vi endnu har haft. Tak for opbakningen.

HOLD DA OP .. sikke en opbakning... Søndag d. 2. juni havde vi udfordret os selv i foreningen og havde fået et samarbejde op at stå sammen med Sønderbro Kirke. Vores tema denne aften var Viser i Kirken, hvor de aktive havde fundet mange forskellige viser frem. 

Vi var lidt spændte på, hvor mange der kom for at høre os denne juni aften, hvor der var dejlig varmt og strålende solskin  -  der kom 1, der kom 10, der kom 50 ... ja faktisk kom der over 100!! - vi har ikke tal på hvormange, der kom for at høre vores dejlige aktive denne aften, men det var en fantastisk opbakning. STOR TAK TIL ALLE.

Viserne denne aften var følgende:

Vi startede med en fællessang, så alle kunne få varmet stemmerne op.

Herefter indledte Suzanne Bang med visen "Den sidste turist"

Elsebeth Laborn sang "Man binder os på mund og hånd".

Suzanne's næste vise var "Det er een af de ting"

Jette Lyse gav os "Forår ved Mariager"

Marina Engelbredt tog i det svenske, og sang "Hvem kan segla forutan vind"

Gulla Andersen sang visen "Sommervind"

Ingrid Ebeling havde fundet "natten er blid" til os.

Elsbeth's næste vise var "Vår beste dag"

Jørgen Forsingdal sang "Ved min side"

Ib Østergaard havde været i en gammel FDF-sangbog, March og Lejr, og fundet sagnen "Universets sang" og lige herfter "Børnesalme"

Elsebeth sang herefter "Og hvad er der så mere" - skrevet af Ruth og John Mogensen.

Suzanne rundende 1. afdeling af med "Aften"

Herefter var der igen en fællessang. 

I pausen serverede Sønderbro Kirke's aktivitetsudvalg kaffe til de mange fremmødte, og samtidig var der mulighed for at gå rundt i hele kirken og se udstillingen "Forår og kunst 2019".

Efter pausen blev der igen startet med en fællessang.

Denne afdeling blev startet af Gulla Andersen med visen "Kom hjem igen".

Jette Lyse sang "Blæs lille vind"

Så blev det igen Ingrid Ebeling's tur med visen "Rejsedage"

Suzanne Bang sang herefter visen "Sune"

Elsebeth Laborn tog en tur over øresund og sang "Balladen om Frederik Åkerkerø og Cecilia Lind".

Herefter fik vi den flotte Edith Piaf vise "Mon dieau", som Elsbeth fortolker rigtig flot.

Ind på scenen træder så en dejlig klovn - i skikkelse af Suzanne Bang, som sang "Klovnen".

Marina Engelbreth sang "Du er det fineste jag vet" og herefter "Stille i verden".

Jette lyse gav os "Har du visor min ven".

Jørgen Forsingdal sang "Gå stille og tyst"

Gulla Andersen sluttede aftenen med "Det er godt at se dig igen".

Herefter sluttede vi med en fællessang og et stort applaus fra publikum til de aktive.

Vi vil igen sige TUSIND TAK for den fantastiske opbakning og en STOR TAK til medarbejderne i Sønderbro Kirke, som gjorde det muligt for os, at få en så god aften. 

Nu holder vi sommerferie, men glæder os til at se jer igen i nye omgivelser til vores næste arrangement

Søndag d. 22. september 2019 kl. 19.00 i Komediehuset, hvor temaet er "Ivan og nervepigerne". 

Det er et besøg fra Visens Venner i Århus og der vil også blive viser fra vore egne aktive.

Se flere billeder i fotoalbummet.

 

Dansk Toppen 50 år d. 24.03.19

Suzanne synger en rigtig flot udgave af "Hvor er alle drømmene du drømte"

I anledning af, at Dansk Toppen i 2018 blev 50 år gammel, havde vi denne eftermiddag valgt, at fejre dette med Temaet Dansk Toppen 50 år med mere.... 

Eftermiddagen blev indledt med fællessangen "Så går vi til enkebal" - Teksten er oversat fra fra engelsk af Gustav Winckler og Svend Lundvig havde arrangeret melodien. Den blev i 1973 et stort hit for Katy Bødtger og var faktisk på dansktoplisten i 11 uger.

Selve programmet blev startet af Suzanne, som sang "Hvor er alle drømmene du drømte", som blev sunget af Maria Stenz i 1973.

Ingrid fortsatte med en Patzy Cline sang - som i 1974, blev sunget af Birthe Kjær - nemlig den gamle "Tennesee Waltz". 

Hvem husker ikke også Blue Boys - og Bent Werthers udgave af "Oppe på bjerget" fra 1958. Denne eftermiddag blev den sunget af Jørgen.

Elsebeth havde fundet en noget nyere vise frem, skrevet af Sebastian i 1981 - nemlig "Romeo og Julie".

Herefter var det Jette's tur - hun gav os først Bamse's "Venner kom og se" fra fra 1980 og herefter "Regndråber drypper i mit hår", som i 1970 blev sunget på Dansktoppen af Pedro Biker.

Endnu en nyere vise blev fortolket af Marina. Det var "Pianomand" fra 2002, og naturligvis skrevet og sunget af Kim Larsen.

Halvvejs gennem 1. afdelingen, skiftede stilen lidt på programmet. Denne gang havde vi valgt, at 2 af vores aktive skulle have en hel serie med 5-6 sange i træk. 

I 1. afdeling var det Ib, som sang disse viser for os:

"I en lille båd der gynger" fra 1978, sunget af Bamse.

"Sæt dig ned i en vejgrøft" af John Mogensen, fra 1971.

"Det gode skib Marta", som er kendt fra filmen "Marta" fra 1967, og indspillet i 1997 af De Gyldne Løver.

Atter en kendt Bamse sang "Alice" fra 1980. Den blev verdenskendt og et verdenshit i 1976 med den britiske gruppen Smokie, hvor den hed "Living next door to Alice"

Fra 1972 havde han fundet en John Mogensen vise "To mennesker på en strand".

Som sidste vise i denne afdeling fik vi en vise fra De Gylde Løver fra 1973, "Jeg ta'r aldrig på valsen igen". Den blev kendt med det irske folkemusikband The Dubliners fra 1968.

Så var det tid til en fællessang "Rundesang .. på en ny måde" på melodien Dernede i Dalen. 

Så var der pause og tid til at få fyldt kopper og glas.

Vi sluttede 1. afdeling med en irsk folkevise, og vi starter 2. afdeling med en anden slags irsk vise, som blev sunget af Bjørn Tidmann, og på dansk hedder "Nu ta'r jeg til Dublin".

Herefter var det igen Suzanne's tur til synge ofr os. Hun havde fundet en vise fra 1979, som stadig er højaktuel - nemlig Eddie Skoller's vise "En enkelt sang om frihed".

Ingrid havde fundet frem til Birte Kjær's vise fra 1998 "Som en fugl i det fri".

Så rejste vi lidt tilbage i tiden, til 1973, og på flot nordjysk, sang Jørgen en vise af Niels Hausgaard - "Først en halv time på den ene side, så en halv på den anden".

Elly havde været endnu længere tilbage i gemmerne. Hun havde fundet en vise helt fra 1938 fra filmen "Den maskerede tenor", hvor Aksel Schiøtz sang visen "Mens jeg har dig endnu lillemor". Den er sener og sunget af Victor Cornelius.

Den næste hun havde fundet, var knap så gammel. Den er fra 1956, hvor Grete Klitgaard sang visen "Violer til mor". Den blev i 1976 sunget af Erik Påske.

Så sprang vi 10 år frem i tiden, og Marina sang visen "Vågner i natten" fra 1986, skrevet og sunget af Dodo and the Dodos. 

Herefter var det Elsebeth's tur. Hun havde fundet en vise fra 1956, hvor den blev sunget af Doris Day og senere af Mammas and Pappas og kendt herhjemme fra med Gitte Hænning - "Hør aftenvinden nynner".

Næste aktive, som denne eftermiddag havde fået lov at synge 5 viser i streg var Gulla,og hun gav os disse viser:

"Snart er du mer' end 17 år", som blev sunget af Annette Klingenberg i 1974.

En anden vise fra Dansktoppen fra 1974 var med Susanne Lana - "Hasta Manana"

Et dansktoppar vi ikke kommer udenom er Lis og Per og det blev deres vise fra 1989 - "Vore allerbedste år".

Fra 1970 hørte vi Grethe Søncks vise "Bare sidste dans bliver med mig".

Den sidste vise denne eftermiddag var en vise, som d. 08.12.1968 blev nummer 1 på dansktoppen og dermed et gennembrud for Birte Kjær - nemlig "Arrividerzi Franz".

Og naturligvis ingen dansktop uden den helt store dansktop-skribent og sanger Keld Heick. Derfor var den sidste fællessang selvfølgelig hans "Vi skal gå hånd i hånd".

En dejlig eftermiddag var slut og vi siger atter tak til alle de fremmødte gæster. 

Næste arrangement bliver også ganske specielt:

D. 02. juni 2019 kl. 19.00 vil vi synge Viser i Kirken i Sønderbro Kirke. - se mere under kommende arrangementer.

Frit Valg 17. februar 2019

Rocker-Kirsten med "Tag og skrid Kaj", med Ole på guitar.

På denne lidt grå og kedelige, regnvåde eftermiddag, havde vi vores første viseeftermiddag. Vi var glade for at se så mange af vores faste Visevenner, men skam også en hel masse GÆSTER udefra. Vi havde faktisk igen fuldt hus. 

Temaet denne gang var Visevalg, hvilket gav os en blandet buket viser, da de aktive denne gang ikke var bundet op på et bestemt tema, men havde fået helt frie tøjler.

Eftermiddagen blev indledt med fællessangen "Lidt om musikken", som er skrevet af Fællesskabet "Sind" i Horsens.

Denne eftermiddag blev indledt af vores formand Ib, som sang en vise af Peter og Thorkild West - "Vera's vinterven". 

Marina havde fundet en vise skrevet af Alberte Vinding og Asger Bendtsen (Kendt som Luna og Asger fra Bamse og Kylling). Visen hedder "Lyse nætter". 

Med fuldt husorkester, bestående af Jørgen på Flygel, Ole på guitar, Ib på harmonika og Kirsten med rasleæg/rytmeæg, gik Gulla på scenen og sang et gammelt Rachel Rastenni nummer "Tænk på de gode ting.

Herefter var det Elsebeth's tur. Hun havde fundet en vise fra 1936, skrevet af Karen Jønsson og Børge Müller - "I aften".

Fra filmen "Vi går køkkenvejen" fra 1953, sang Jette visen "Den lille køkkenheks" I filmen blev den sunget af Birgitte Reimer.

Elly havde også været i gemmerne, og havde fundet en vise, der tidligere er sunget af Ludvig Brandstrup  "Den lille pige, den lile dreng". 

Så tog vi et kvantespring frem i tiden, hvor Ingrid havde fundet en Thomas Kjellupvise "Rejsedage".

Det var også Thomas Kjellup, som havde skrevet visen "En dag blandt andre", som Jørgen havde valgt til os.

Atter engang kom hele husorkestret igang, da Ib valgte at synge en Johnny Cash melodi - som på dansk blev sunget af Bent Werther og hedder "Jeg sidder her og gumler på mit brød" (I Cash's udgave hedder den "Sct. Quetin".

Elsebeth sluttede 1. afdeling med Anne Dorte Michelsens "En lykkelig familie". 

Lige inden pausen, var der fællessang "Jeg er ikke som de andre" af De Gyldne Løver.

Efter pausen indledte vi med fællessangen "Den Danske Sang" af Kai Hoffmann og Carl Nielsen.

Nu gik Ole på scenen. Han havde oversat en sang sunget af Ray Charles - "Georgia on my mind". I Oles frie oversættelse hedder den "Facebook", og handler om alle de ting facebook gør ved vores billeder, profiler opdateringer og meget mere.

Ole havde også haft fingrene i en Chris Christoffersen/Janis Joplin sang "Me and Bobby McGee", som i Ole's oversættelse kom til at hedde "Ude igen".

Herefter var det Kirsten's tur, og igen havde Ole haft en finger og en pen med i spillet. Han havde igen haft fat i en Ray Charles sang "Hit the road Jack", som i hans oversættelse blev til "Tag og skrid Kaj".

Kirsten's sidste vise denne eftermiddag var en Cornelis  Wreeswijk vise "Sømandsvise", hvor Ole havde oversat teksten fra norsk til dansk - dog denne gang uden at "pille" i teksten.

Så tog vi retur til Danmark igen, hvor Marina havde fundet en vise, som bedst er kendt med Sidsel Kyrkeby og Sebastian, skrevet af Sebastian, "Vårvise". 

Elly havde for mange år siden fået en tekst af en tidligere viseven, Teddy Vestermann, og sange denne vise, som hedder "Kom ind til mig".

Ingrid havde fundet en vise, som hedder "Alene på en klippeø".

Jette tog en tur i det svenske, og sang Evert Taube's vise "Min elskling".

Elsebeth havde fundet en af sine yndlingssange - Edith Piaf's "Je ne regrette rien", som på dansk hedder "Jeg fortryder ingenting" og bl.a. sunget af Kirsten Siggaard.

Herefter indtog "Bonderøven" Jørgen scenen og sang om hans "20 tønder land" - sunget af Oswald Helmuth.

Som slutnummer, gav Gulla visen "En lille bly viol", tidligere sunget af Rachel Rastenni. 

Eftermiddagens sidste fællessang var den gamle sømandsvise "Jim, Johnny og Jonas".

Da formanden havde takket alle de aktive, sluttede vi endelig af, som traditionen byder, med "Sidste Vise". 

Vi siger PÅ GENSYN D. 24. MARTS 2019 KL. 15.00, hvor temaet er DANSK TOP.

Se flere billeder længere nede på forsiden

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 09:24

Det var da dejligt. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via mail eller telefon. Findes under fanebladet
"Bestyrelsen"

...
14.07 | 06:53

Jeg er smadderglad for at have fundet jer - tilfældigt her via Google

...
07.03 | 19:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret.
Venlig hilsen
Jane

...
07.03 | 17:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at være medlem... Det koster 50 kr. pr. person pr. arrangement.

...
Du kan lide denne side