Arrangementer 2017

Visevalg 2017 - 22. oktober 2017

Her ses de deltagende politikere- samt nogle af deres medhjælpere,

4 år er gået og vi er igen tæt på at skulle sætte vores x til kommunalvalget 2017. For 4 år siden holdt vi et brag af en succeskoncert, hvor vi havde inviteret nogle af de lokale politiker. Dette forsøgte vi så igen i år --- og heldigvis takkede rigtig mange af dem "Jatak" og var med til at gøre vores visekoncert rigtig festlig på denne søndag eftermiddag. 

Konceptet består i, at en politiker får lov at vælge en vise og en fællesang, som vi skulle høre og synge. 

Vi startede eftermiddagen med fuldt hus ... vi måtte igen have ekstra stole ind!!

Traditionen tro skulle vi starte med en fællessang, og det var vores egen partiliste - liste VV (Visens Venner) som havde valgt vi skulle starte med: "Visens Venner", på melodien Nu går våren gennem Nyhavn.

Herefter bød vores egen Viseborgsmester Ib velkommen til eftermiddagen. Herefter sang Ib en sang, han selv havde valgt "Ih, hvor er det kommunalt".

Så blev scenen overladt til Suzanne Bang, som var eftermiddagens konferencier.

Den 1. vise var valgt af Kurt Damgaard fra Dansk Folkeparti. Han havde valgt "Manden på risten" - og fremførte den helt selv, acapella - dvs. helt uden musikledsagelse. 

Herefter sang Ingrid visen "Hvor er alle drømmene du drømte"- bl.a. sunget af Maria Stenz.

2. fællessang var valgt af Peter V. Rasmussen fra Alternativet - det var "Danmark nu blunder den lyse nat" - den havde han valgt fordi han bare synes det er en god melodi.

Herefter var det Paw Amdisen fra SF's tur - han havde valgt en vise som især hans far havde været glad for og sunget meget for og med Paw. Han fremførte selv visen "Sommerens Ø" og fik hjælp af Ib på flygel.

Elly sang "Det gamle latinerkvarter" - teksten af Mogens Dam.

Herefter sang Poul "Nu piber alle fløjter" - bl.a. sunget af Gustav Winckler.

3. fællessang var valgt af Sinnet Ellehammer Haag fra de Radikale. Det var sangen "Gi' os lyset tilbage" - Sinnet havde valgt denne sang, fordi den bevæger hende meget både når hun hører og synger den.

Så var det tid til en overraskelse. Det eneste vi vidste var, at det var Liberal Alliance's Dan Ingemann, som havde valgt en vise, men ikke hvilken. Det var visen "Kære Linedanser", som han havde hørt første gang til sin søns konfirmation. Visen blev fremført af en tidligere elev på Sct. Ib's skole (hvor Dan er skoleleder) Christina og på flygelet var Dan's egen søn Jonathan.

Herefter sang Frank "Hvorfor ligner kvinden en avis?" - sunget af Kjeld Petersen.

Den sidste vise i denne omgang var valgt af Venstre's Anne-Lene Løvbjerg. Hun spillede selv harmonika til en tekst, hun selv havde skrevet på melodien "Katinka, katinka". 

4. og sidste fællessang i denne afdeling var valgt af Andreas Boesen fra Socialdemokratiet. Det var "Er lyset for de lærde blot".

Så var det tid til en kort pause, hvor man kunne få talt med politikerne og få fyldt i kopper og glas. 

2. afdeling blev indledt med fællessangen "Jens Vejmand", som Paw Amdisen fra SF havde valgt. 

Så sang Elsebeth "Den hvide sne" - sunget af Liva Weel.

Næste vise var valgt af Sinnet Ellehauge-Haag - "Solen er så rød mor" - en vise, som hun bl.a. selv har sunget for sine børn. Denne eftermiddag blev den flot fortolket af Marina.

Herefter sang Jette "Der blæser en vind"  sunget af Grethe Ingemann.

Næste fællesang var "Blomstre som en rosengård" , valgt af Dan Ingemann fra Liberal Alliance. Den var valgt, fordi hans søn havde valgt at den skulle synges i kirken til hans konfirmation.

Gulla sang herefter visen "En upassende affære", hvor teksten er skrevet af vores egen viseven Inge Thomsen. Visen handler bl.a. om Bill Clinton og Monica Lewinsky.

Næste vise var valgt af Peter V. Rasmussen fra Alternativet. Det var "Svantes lykkelige dag" - den blev flot fremført af Frank.

Suzanne sang herefter visen "Barakkerne", som handler om de gamle barakker i Horsens, og hvordan livet var i dem.

Næste fællessang var valg af Dansk Folkeparti's Kurt Damgaard - og var visen "De nære ting" - han sang selv for til visen.

Kirsten sang herefter "Vore små søskende" - tidligere sunget af Trille. 

Den sidste politikervalgte vise var valgt af Andreas Boesen, socialdemokratiet. Det var "Horsens Visens" - og han havde selv skrevet 2 ekstra vers. Han sang også selv visen.

Ole sluttede viseeftermiddagen med "Borgmesterens kirkegang" - som er skrevet og sunget af Niels Hausgaard.

Den sidste fællessang var valgt af Anne-Lene Løvbjerg fra Venstre, og igen spillede hun på harmonika og sang for sammen med vores aktive på visen "Livstræet".

Suzanne takkede alle politikere og aktive for en fornøjelig eftermiddag  og der var stor applaus til alle. 

Herefter overlod hun scenen til vores formand/viseborgmester Ib, som kunne fortælle, at dette desværre var det sidste arrangement i Håndværkerforeningen efter 30 år. 

Dette skyldes desværre, at der fremover vil blive opkrævet en meget høj leje både til øveaftner og arrangementer, som vores forening ikke har råd til at betale.

Vi har derfor valgt og heldigvis fundet nye lokaler til vores fremtidige øveaftener og koncerter.  Vi sluttede, som vi plejer, af med "Sidste Vise" 

Vi håber at se jer alle igen d. 26. november 2017 kl. 15.00 med temaet "Blandt ølhunde og månestråler" på vores nye spillested:  Horsens Byskoles festsal (Tidl. Søndermarkskolen) Lindvigsvej 4. 

SE MERE PÅ FORSIDEN AF HJEMMESIDEN OG UNDER SIDSTE NYT 2017!!!

Se flere billeder under fanen Visevalg 2017

Frit valg 24. september 2017

Mig og Maggiduddi = Jørgen og Suzanne

Sommeren - eller hvad vi nu skal kalde den - er overstået og vi er gået igang med efterårssæsonen i Visens Horsens. Vores første arrangement havde fået temaet "Frit Valg". De aktive havde selv valgt nogle viser, som de ønskede at synge, og igen fik vi en blandet buket.

I første afdeling hørte vi følgende viser:

Ib sang "Den danske sommer" - som handler om den sommer vi vist har haft i år, men bl.a. regn og blæst.

Marina sang om "Frit land" -en moderne sang fra gruppen "Ulige numre"

Elly havde fundet en vise til årstiden "Sensommerstemning"

Gulla sang en vise om at spille "anden violin" - den stakkels kuede kone.

Jette havde fundet en vise, vi har hørt hende synge før "La vie en rose" - en Edith Piaf-vise.

Poul sang en af sine specialiteter Osvald Helmuths "for sent"

Frank sang en vise "Om uerfarne sømænd"

Jørgen sang en nyere sang - "Har du set Mona Lisa?" , som bl.a. er sunget af Otto Brandenburg

Elsebeth sang "Min karussel"

Kirsten havde kastet sig ud i en vise, som er skrevet af en anden viseven - den hedder "Hjemme i entreén" - og handler om syltetøj, en G' fra Fyn, en svejsebænk og meget mere, som hendes bror slæber med hjem "midlertidigt" i hendes entré.

Ingrid sang "Før det er for sent", skrevet og sunget af Peter Abrahamsen. 

Suzanne og Jørgen sluttede 1. afdelingen med en forrygende udgave af "Mig og Maggiduddi" - kendt med Grethe Berg og Carl Alstrup fra Tivoli's Sommerteater 1923.

Efter pausen hørte vi:

Marina med "Held og lykke"

Herefter var det igen Kirsten's tur - men så drillede teknikken helt vildt... Der var ingen lyd på højtalerne ude i salen, og vores lydtekniker Søren skruede og drejede på alle knapper på mixerpulten, men uden held. 

Ib og han tænkte hurtigt, og fik flyttet højtaleren fra rummet bagved ud foran, og sat til og herefter var der igen lyd, så alle kunne høre. 

Så kunne Kirsten endelig synge sin flotte vise "Nocturne" af Evert Taube, for os.

Elsebeth fortsatte med  "Ingen anden"

Ingird sang "Når kærligheden dør" med kor af Marina og Kirsten, kendt med duoen Kisser og Søren.

Elly sang "Parfumevisen", som er en vise, en tidligere viseven har skrevet til hende.

Jette sang "Limelight" - kendt fra Charlie Chaplins film af samme navn fra 1952.

Ole sang en vise på melodien "Jakobsen" men med en tekst han selv har skrevet til en revy i Århus.

Suzanne var taget øst på og sang "Moskvanætter" - som både er kendt med Otto Brandenburg og med Røde Stjene Røde Armé's kor fra Sovjet.

Frank sang visen "Vi har det åååhh ååhh" om hvor skønt man kan have det, når man har fået en øl eller 2 - eller måske 5, altså er i godt humør.

Poul sang herefter "Den sidste bon" med oprindelig Osvald Helmuth, men også sunget af Flemming Krøll.

Gulla sluttede eftermiddagen af med et brag af en vise, "Firtog til Nashville" - hvor hun havde både Jørgen på klaver, Ole på ukulele, Ib på harmonika, Kirsten på rysteæg og Marina på guitar med. 

En flot og festlig afslutning på en god eftermiddag, hvor vi siger tak til alle vores gæster for deres store tålmodighed, trods tekniske vanskeligheder undervejs.

Næste arrangement er d. 22. oktober 2017 kl. 15.00, hvor temaet er "Visevalg". Her får vi besøg af en del lokale komunalpolitikere - så kom i god tid, hvis du vil være heldig og få en plads.

Viser fra Verden og besøg fra Visens Venner Kjellerup 26.03.17

Per og Jens Ole fra Kjellerup, som holbergske "kæreste brødre"

Denne aften bød på et lidt anderledes arrangement for vores medlemmer og gæster, for vi skulle både hele visens verden rundt og så havde vi også besøg fra vores visevenner fra Kjellerup, som havde fået ½ time i hver afdeling. 

Vi indledte aftenen med fællessangen "En duftende hvid jasmin"

Så gik Kjellerup på scenen og det første nummer var helt holbergsk ... det var Jens Ole og Per, som sang "Kæreste brødre" med paryk og fornemme røde frakker.

Ulla var ret træt af forureningen i naturen, og iført isolationsdragt sang hun visen "Kill it", som vist handlede om både skadedyr og miljøsvin.

Herefter sang Tove en vise om, hvordan det er at være "Præsidentfruen".

Per havde valgt ikke at synge den næste vise, men fortælle en historie om "Mig og Erna". - ja sikke et samliv.

Ulla sang "Lille mor på Lyngbyvej", og herefter var det Tove's tur til af synge om en "Mis-forståelse" - som handlede om en kat - tror vi nok.

Lotte og Jens Ole sluttede deres 1. afdeling af med "Kærlighed og kronvildt" - også kendt som "Orla Hjortelæge".

Så blev det vore egne aktives tur til at underholde os. 

Vi startede i Kina, hvor 3 små kinesere - ikke fra Højbroplads - men fra  "Kejseren af kinesiens land" sang for os. Det var Elly som var overkineser og havde følge af sine små . kineserpiger Elsebeth og Suzanne.

Hvor Frank tog os hen er jeg ikke helt sikker på, men lidt over hele verden kom vi vist med visen "Når man skal skabe vor verden".

Så drog vi til Frankrig, hvor Ingrid sang "Plaisir d'amour". Med Marina blev vi i Frankrig og fik visen "Fransk vals".

Nu var det tid til fællessang - og her tog vi helt til USA og besøgte en "onkel fra Minnesota".

I pausen blev der fyldt i glas, kopper og på tallerkener, og vi var igen klar til en rundtur.

Vi startede i Sverige med fællessangen "Calle Schewens vals".

Så var Kjellerup frisk igen til at underholde os, og denne gang var det Jens Ole, som sang "Bikini" -- eller måske skulle den have heddet "burkini". 

Lotte sang derefter "Det er da altid bedre".

Herefter sang Tove om "Gerda"

Jens Ole sang en vise om en fyr som hedder "Yngvar"

Ulla og Tove sang "Dyd og moral" - hvem der var hvem står ikke helt klart.

Lotte sang "De sidder, som de skal" - en viste om hendes attributter

Tove og Per, som jo er gift med hinanden, sang en vise om, at man ikke altid kan få, hvad man ønsker sig, men "Man må ta', hvad man kan få".

Herefter var det igen vore egne aktive som måtte holde for.

Elsbeth sang "Når lyset bryder frem" af Sebastian.

Suzanne gav os herefter " To i en"

Jørgen var taget syd for grænsen til det nordtyske, og sang på en slag plattysk "Levster min".

Poul var ikke noget bestemt sted i verden, men han var i hvert fald "Ved havnen" med den kendte Osvald Helmuth vise.

Sidste vise fra vores aktive var med Gulla, der sang "Blomstertorvet". 

Vi sluttede vores verdenstur med at synge "Nu ta'r jeg til Dublin".

Vores fomand Ib takkede vore gæster fra Kjellerup og de fik en flot applaus, før vi alle sammen sang "Sidste Vise" - og pænt tak for en dejlig aften og på gensyn til vores jubilæum d. 21. maj kl. 19.00 med viser af EPE, Sigfred Pedersen og Evert Taube.

Se billeder i fotoalbummet.

Viser fra gemmerne - 19. februar 2017

Monsieur Frank med baskerhue og baguette, synger om "Min Madelaine".

Årets første arrangement var så flot besøgt, at vi måtte have ekstra stole ind - det er jo dejligt. 

Ib startede med at byde velkommen til de nye forpagtere af cafeén, Morten og Simon. Vi glæder os meget til samarbejdet med dem.

1. fællessang var "At samles, skilles ad" som er en gammel folkemelodi - faktisk en afskedssang fra Fanø - men med ukendt tekstforfatter.

Elly startede med en vise, som hendes far havde sunget mange gange for hende, da hun var en lille pige, og som hun sidst har sunget i Visens Venner i 2007. Hun havde ingen noder til den, men vores tidligere pianist Jørgen Ulf skrev en melodi til den.  Den blev oprindelig sunget af Oscar Stribolt og Carl Alstrup i 1914-1918.

Ingrid havde fundet en vise som hed "Det var tilfældigt".

Gulla havde fundet en vise fra 70'erne "Aldrig mer"

Frank var klædt ud med baskerhue, stribet bluse og et baguette (fransk flutes) under armen, og sang en vise, som var en af de første han optrådte med her i Visens Venner, og som er lanceret af Svend Asmussen - "Min Madelaine".

Jørgen havde fundet Shu-Bi-Dua's sang "Knuden" frem fra gemmerne.

Kirsten, som desværre havde brækket venstre arm, havde fundet en Monica Zetterlund vise, og den havde Ole oversat til dansk. På dansk kom den til at hedde "Besværligheder"- og den passe jo godt til hendes situation.

Marina forblev i det svenske, og sang en Cornelius Vreeswijck-vise "Balad på en soptip"  En soptip er en mødding!

Ib havde fundet en vise, som i England er kendt som "Londonderry air", men er oversat af De Gyldne Løver, og på dansk hedder "Det lille hus"

Aase sang visen "Jeg under ham gerne det hele"

Jette sang en vise skrevet af Anne Linnet "Tusind stykker" også kendt fra svensk med Bjørn Afzelius som "Tusind bitar".

Poul sluttede første afdeling af med en Carl Alstrupvise "Manden på risten". 

Så var det tid til en fællessang igen "Det er hvidt herude".

Efter en kort pause, hvor alle fik fyldt i kopper og glas, var vi igen klar til en fællessang "Vi  elsker de glade toner" med tekst af EPE.

2. afdeling blev flot indledt af Frank med stråhat og butterfly. Han sang "Sonny Boy" - og som en ekstra overraskelse, spillede Jørgen et kort stykke på trompet!! Ja han er fuld af overraskelser, for det var første gang han prøvede det hos os. 

Ingrid sang herefter en vise, som også er kendt med Poul Bundgaard "Sig dejlige ting til mig".

Gulla havde fundet en vise fra Frederiksberg Teaterrevy fra 1948 - "Det er måden"

Kirsten forblev i det svenske med endnu en Monica Zetterlund vise, oversat af Ole, som på dansk var blevet til "Mens vi går gennem byen" på svensk hedder den "Sakta vi går genom stan".

Ole var også taget til det nordjyske og sang en Niels Hausgaard vise "Jamen"

Jette havde fundet en vise, skrevet af  Bengt Ahlfors "Har du visor min ven".

Jørgen sang ven vise med tekst af Halfan Rasmussen, og melodi af vores lokale komponist Bjarne Haahr "Gå stille og tyst".

Marina sang Evert Taube visen "Byssan Lull" som jo er en gammel vuggevise. 

Elly havde fundet endnu en ældre vise frem, som hun sidst sang i 2009 "Meget bedre uden".

Poul havde været i gemmerne og fundet en Thomas Kjellup-vise "Hver morgen".

Ib sluttede anden afdeling af med en Four Jack's vise "Jens Hansens Bondegård".

Sidste fællessang var "Livstræet" med tekst af Hans Holm og melodi af Erik Lindebjerg.

Efter en fælles applaus til alle de aktive visesangere og musikere, sang vi , som altid "Sidste Vise". 

Vi siger mange tak for det flotte fremmøde og på gensyn d. 26. marts 2017 kl. 19.00, hvor vi både får besøg fra Visens Venner i Kjellerup og hører vores egne aktive synge "Verden i viser".

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 09:24

Det var da dejligt. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via mail eller telefon. Findes under fanebladet
"Bestyrelsen"

...
14.07 | 06:53

Jeg er smadderglad for at have fundet jer - tilfældigt her via Google

...
07.03 | 19:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret.
Venlig hilsen
Jane

...
07.03 | 17:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at være medlem... Det koster 50 kr. pr. person pr. arrangement.

...
Du kan lide denne side